Jos Nijhof

Houtatelier voor uw erf en hoeve

Hoeve Jos Nijhof

Over mij

Opgroeiend op een boerderij kwam ik van jongs af aan al bij prachtige erven en hoeven. Later, als woninginrichter en leverancier van houten vloeren, zag ik daar veel bewuster nog ons cultureel erfgoed. Authentieke elementen, die in allerlei vormen nog steeds dienst kunnen doen, maar inmiddels veel moeilijker verkrijgbaar zijn. Ik deed in de loop der jaren veel inspiratie op, en nam me voor dit erfgoed, behorend bij onze identiteit, later voort te zetten. Mijn aloude passie voor hout en mijn nieuw verworven tijd bleken zich hiervoor uitstekend te lenen.

Ik richtte mijn eigen houtatelier op, en probeer hier op ambachtelijke wijze en met veel respect voor de werkwijze van onze voorouders gestalte te geven aan die authentieke elementen.

Dit uitsluitend met natuurlijke onderhoudsvrije materialen zoals Eiken en Douglas die na verloop van tijd een mooie zilvergrijze kleur krijgen.

Nieuws en activiteiten

Datum: 15 maart 2017
Op zondag 9 april ben ik van 11 tot 17 uur weer te gast op de Morshuis Lentefair in Diepenheim. 


Datum: 15 maart 2017
Op Kasteel Weldam tussen Goor en Diepenheim sta ik op zondag 9 september van 11 tot 17 uur op een prachtige English Fair.


Foto's

Om u een indruk te geven wat ik inmiddels maak en verkoop treft u hieronder diverse foto's aan van onder meer: broodplanken, nestkasten, bloemenrekken, duiventillen, moestuinkasten, gereedschapskisten, hoofdstelsteunen, voetstoofjes, Mariakapelletjes, sidetables, eekhoornverblijven, kruiwagens hooiladders, droogrekken, et cetera.

 

Contact


Heb ik uw interesse gewekt en heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Jos Nijhof
Telefoon: 06 - 51336989
Laren (Gld.)